Marmer vloeren

Als een vloer al eens eerder geslepen is en de vloer opgeknapt moet worden, kan meestal volstaan worden met een polijstbehandeling.

Een polijstbehandeling is een bewerking van de vloer, waarbij looppaden en lichte bekrassing verwijderd worden. Afhankelijk van uw wensen wordt de glans hersteld, van gezoet tot hoogglans, alles is mogelijk. Hoogglans vinden veel mensen mooi, maar het is meestal niet verstandig.

Hoe hoger de glans, des te meer onderhoud. Looppaden zullen sneller zichtbaar worden. “Gezoet” is een veel gehoorde term binnen de natuursteenbranche en wil eigenlijk zeggen, een matglanzend uiterlijk.

KRISTALLISEREN

Inclusive Floors kristalliseert kalkhoudende oppervlakken, zoals hardsteen, travertin, marmer en terrazzo, met als resultaat een mooie glansgraad, betere slijtvastheid en verharde structuur. Met behulp van een polijstpoeder die wordt aangebracht met een een schijfmachine, voorzien van een speciale pad, wordt de toplaag verhard en behandeld. Deze nieuw gevormde steenlaag is glanzend, harder en minder damp doorlatend dan het oorspronkelijke steenoppervlak. Een fijner geslepen of gepolijste vloer geeft een dichter en harder oppervlak, met een hogere glans. Hoge glans geeft diepte en accentuering van de tekening van de steen. Nadeel is de snellere glansverstoring door slijtage (looppaden) en vlekvorming.

SLIJPEN

Voordat een marmer vloer naar een bepaalde glans gepolijst kan worden is het meestal noodzakelijk om de vloer eerst vlak te slijpen, voordat je kunt polijsten. Alleen marmer of natuurstenen vloeren die al eens geslepen zijn hoeven niet eerst gevlakt te worden.

Als het hoogteverschil te groot is om te polijsten of de vloer heeft grote beschadigingen, wordt de vloer geslepen. Slijpen doen we met behulp van een slijpmachine met diamantsegmenten. De slijpmachine geeft praktisch geen stof, omdat er met water geslepen wordt. Ook andere vloeren zoals graniet, leisteen, kwartsiet, beton etc. kunnen door ons worden geïmpregneerd om het onderhoud te vergemakkelijken.