Houten vloeren

SCHUREN

Heeft uw vloer na jaren een onderhoudsbeurt nodig, wilt u een andere kleur of wilt u van uw wasvloer af, dan kan de vloer geschuurd worden. De eerste stap om uw vloer weer in topconditie te krijgen is een advies op maat en een plan van aanpak. Schuren is een vak apart en een belangrijke factor voor het bereiken van het beste resultaat, maar vooral ook voor het behouden. De keuze van afwerking bepaalt hoe grof of hoe fijn de vloer gepolijst moet worden om een goede basis te vormen voor de aan te brengen afwerking. Met minder schuurgangen zal de vloer er in eerste instantie goed uit zien, maar door te weinig schuurgangen zal de ‘look’ van de vloer ook snel achteruitgaan. Wij passen dan ook het schuren aan, aan de afwerking van uw vloer.

RENOVEREN

Al jaren zijn wij gespecialiseerd in het renoveren van houten vloeren. Bestaande vloeren hoeven niet altijd vervangen te worden voor een nieuwe houten vloer, na verbouwing of aanbouw. Als het mogelijk is om dezelfde vloerdelen te leveren is het interessant om de vloer te renoveren en aan te helen. Ook na bijvoorbeeld waterschade is renoveren een mogelijkheid.

AFWERKEN

Er zijn meerdere mogelijkheden om houten vloeren te beschermen. De keuze is mede afhankelijk van houtsoort, de huidige beschermlaag, ervaring in het gebruik, smaak, uitstraling en onderhoudsgemak. De keuze wordt gemaakt uit olie, hardwax, parketlak, blekende lak en een lak met natuurlijke uitstraling. Bij olie en hardwax is het mogelijk om het hout aan te kleuren, zodat de vloer een andere uitstraling krijgt. Via voorbeeldstalen van aangekleurde parketdelen kunnen wij u laten zien hoe de vloer er bij benadering uit komt te zien. Er zijn tal van kleuren mogelijk.

ONDERHOUDEN

Naast de juiste afwerking van uw vloer is het onderhoud zeker zo belangrijk. Vooral zand brengt schade aan de aangebrachte afwerking en zelfs aan het hout en daarom is het noodzakelijk om goed te stofzuigen. Indien de vloer geen v-naden heeft is stofwissen ook een manier om zand en vuil te verwijderen. Een houten vloer kan klamvochtig gereinigd worden als er een beschermlaag is aangebracht. Wij adviseren onderhoudsmiddelen afgestemd op het gebruik van uw vloer.

Jaarlijks zal de vloer met polish, onderhoudsolie of onderhoudswax behandeld moeten worden. Dit kunt u zelf doen of door ons laten uitvoeren. Producten kunt u in onze webshop bestellen.